Een vraag stellen

Dubbelwandige opslagtank met GVK bordes en kooiladder

  • Leiding tot de verbruikers
  • Dubbelwandige PE tank
  • GVK brodessen en kooiladder

Wie is Solae en waarom contacteerden ze ons?

Solae te Ieper is een dochteronderneming van DuPont, zij produceren soja-eiwitisolaten voor de voedingsindustrie en is marktleider in de sector.


De klant heeft voor zijn productie nood aan een vrij grote waterzuiveringsinstallatie. Binnen dit proces worden zowel FeCl3 (ijzertrichloride) als PAC (polyaluminiumchloride) gebruikt. Deze flocculanten binden de zwevende stoffen uit het afvalwater aan zich tot er vlokken gevormd worden. Deze kunnen dan bezinken om daarna te filteren.
CGK werd gecontacteerd om een volledig project, gaande van dubbelwandige PE tank met volume 45m³ en het leidingwerk uit te voeren.


 

 
Dubbelwandige tank in HDPE
Dubbelwandige pe tanks met leidingwerk
 

Wat boden wij aan?

In eerste instantie werd door CGK in de atelier een tank in HDPE uitgevoerd. Deze tank is voorzien van kooiladder in GVK en bovenop de tank zijn voor de veiligheid relingen voorzien in polyester.
Het geheel werd in onze ateliers gebouwd en ter plaatse opgesteld. Het bovenvlak van de tank is zelfs voorzien met een anti slip uitvoering voor de veiligheid bij het betreden van het dak.

Vanuit de tankpiste werd een PVC/GVK leiding geplaatst. Deze glasvezels versterkte leiding in polyester is voorzien van een thermoplastische liner en PVC. De lining heeft het voordeel van de chemische resistentie, de glasvezelversterkte polyester is voor de sterkte van de buis. Buizen, flenzen en fittingen worden verbonden door eerst de thermoplastische liner m.b.v. een handlas of spiegellas aan elkaar te lassen en daarna af te lamineren. Dit leidingsysteem heeft een veiligheidsfactor 6.
Alle spoelleidingen werden gelast in HDPE.

Om het ijzertrichloride te doseren werd een pompkast gebouwd waarin er twee pompen in parallel staan om zodoende steeds een back-up beschikbaar te hebben.

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »