Een vraag stellen

Doseerinstallatie voor de ontwatering in de slibverwerking

  • Doseerinstallatie en leidingwerk in PE

Wie is Aquafin en wat deed CGK?

Aquafin, opgericht door het Vlaamse Gewest voor het beheer van de rioolwaterzuiveringinfrastructuur, vangt het huishoudelijke afvalwater van de gemeentelijke riolen op in verzamelriolen en voert het naar zuiveringsinstallaties, waar het wordt behandeld volgens de Europese en Vlaamse normen.

De doseerinstallatie voor de ontwatering in de slibverwerking van RWZI Oostende vertoonde lekkage. De installatie was uit RVS (roestvrij staal) vervaardigd waardoor de leidingen aangetast werden en er lekken ontstonden.

CGK heeft de bestaande installatie afgebroken en vervangen door HDPE (hoge densiteit polyethyleen). De bestaande meettoestellen, pompen en enkele kranen werden echter zo veel mogelijk gerecupereerd om onnodige kosten te vermijden.

Omdat de installatie volcontinu werkt, mocht deze niet stilgelegd worden. Doordat de installatie deels uit twee gelijke en autonoom functionerende systemen bestond, kon CGK eerst de eerste installatie ombouwen. Daarna kon de klant omschakelen en kon de tweede installatie omgebouwd worden.

pe kunststof leidingen

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »