Een vraag stellen

Automatisering toevoer azijnzuur bij Cappelle Pigments

Wie is Cappelle Pigments en waarom contacteerden ze ons?

Cappelle Pigments is producent van hoogwaardige pigmenten die gebruikt worden voor o.a. inkten, kunststof en verf. Ze contacteerden ons om hun productieproces verder te optimaliseren d.m.v. een automatische batchdosering van azijnzuur.

Hoe pakten wij dit aan?

De klant wenste een ver doorgedreven automatisatie, zodat men vanop afstand verschillende chemicaliën, waaronder azijnzuur, in een reactor kon doseren op basis van een recept. Onze engineering heeft samen met de klant de P&ID* uitgewerkt, rekening houdende met de nodige nauwkeurigheid, veiligheid en flexibiliteit in dosering. Daarna hebben we de verschillende sensoren, meetapparatuur, pompen, kleppen en dergelijke geselecteerd om zo tot een volledig afgewerkte installatie met tank en leidingwerk te komen.

Voor de programmatie van de software in WinCC** en de kastenbouw hebben we samengewerkt met ATS.

*Piping & instrumentation diagram: een technische tekening die laat zien hoe leidingen en andere onderdelen van een procesinstallatie met elkaar verbonden zijn 

**Software om een proces te visualiseren en te automatiseren

Wat boden wij aan?

1. Tank azijnzuur 80 %

Vroeger bestond de toevoer van azijnzuur uit een manuele lediging van IBC-containers. Om dit probleem aan te pakken en te automatiseren bouwden wij een opslagtank waar er 40.000 liter azijnzuur 80 % in opgeslagen wordt. Deze dubbelwandige tank is uitgerust met de nodige sensoren conform de VLAREM-wetgeving. 
De tank werd uitgerust met een gaswasser om zo giftige en agressieve dampen te neutraliseren. Om de veiligheid bij onderhoudswerken te garanderen werd de tank afgewerkt met een GVK-bordes en een GVK-trap. De lospiste werd voorzien van de nodige signalisatie.

 
Foto tank zijnzuur 80 %

2. Leidingnetwerk

Om de meer dan 20 verschillende reactiekuipen te voorzien van azijnzuur werd er een leidingnetwerk aangelegd. Deze leidingen zijn dubbelwandig vervaardigd uit PE/PVC om calamiteiten binnen de fabriek te vermijden. De buitenleidingen zijn voorzien van isolatie en tracing. Omdat azijnzuur 80 % een delicate vloeistof is: boven de 40 °C ontstaan er namelijk explosieve dampen en onder -7 °C gaat het bevriezen. Uiteraard zijn ook hier de nodige sensoren voorzien om de veiligheid te garanderen.

De parallelle redundante pompopstelling zorgt ervoor dat er bij een defect vlot overgeschakeld kan worden tussen de twee pompen. De software zorgt er ook voor dat beide pompen evenveel uren ingezet worden.

 
Foto leidingnetwerk

3. Dosering van het azijnzuur

Zodra de leidingen in de productiehal komen zorgt een doseerkast ervoor dat er tegelijkertijd twee productielijnen voorzien kunnen worden van azijnzuur. In de doseerkast zitten bovendien twee massadebietmeters die het mogelijk maken in de 20 reactoren tot op 1% nauwkeurigheid te doseren binnen een bereik van 4 tot 800kg.

 
Foto doseren

Heeft u ook interesse in automatisering?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:
 

Naar overzicht »