Een vraag stellen

Installatie bestaande uit dubbelwandige opslagtanks, pompkast en leidingwerk om NaOH en H2OH te doseren bij Schrurs

Wie is Schrurs en waarvoor contacteerden ze ons?

Schrurs heeft twee hoofdactiviteiten:

  • Vlokververij: Natuurlijke en synthetische vezels verven of bleken
  • Textielveredeling: Vezels brand- en motwerend maken

Om veiliger en efficiënter te werken met chemicaliën, waterstofperoxide (H202) en natriumhydroxide (loog - NaOH), werden dubbelwandige opslagtanks geplaatst met bijhorend pomp en -leidingwerk.

Tot op heden werden de chemicaliën naar de verschillende verwerkingsplaatsen getransporteerd via kleine drums. De nieuwe installatie zorgt ervoor dat chemicaliën automatisch gedoseerd worden naar de verschillende werkposten. Op deze manier:

  • wordt er veiliger gewerkt
  • is het chemicaliënverbruik beter onder controle
  • kunnen werkuren uitgespaard worden
Opslagtanks
 

Wat boden wij aan?

CGK plaatste hiervoor 2 dubbelwandige tanks conform VLAREM II; één 30m³ tank voor de NaOH en een kleinere van 15m³ voor de H202. Beide tanks zijn voorzien van een overvulbeveiliging en lekdetectie.

Met behulp van eco-barriers werd een lospiste met vulpunt geplaatst. Bij het vullen van de tank staat de vrachtwagen binnen deze zone zodat eventuele calamiteiten opgevangen worden. Doordat het hier om een buitenopstelling betreft, werd een afvoerputje richting riolering voorzien. In het putje zit een klep die automatisch gesloten wordt bij het vullen van de tanks. Zo vermijden we eventuele calamiteiten in de riolering.

Via een pompkast en het nodige leidingwerk kunnen de chemicaliën tot bij de verbruikers getransporteerd worden. Met behulp van een debietmeter geplaatst in het leidingwerk kan de juiste hoeveelheid chemicaliën gedoseerd woden.

De pompkast werd uitgerust met 2 pompen, inclusief veiligheden voor het vermijden van hevelwerking en overdruk. Omdat waterstofperoxide (H2O2) makkelijk ontgast bij het verpompen, werd er geopteerd voor een zelfaanzuigende pomp die geen problemen heeft met dit type product. De pompen zijn ook voorzien van spoelkranen zodat personen bij onderhoud veilig kunnen werken aan de installatie. 

 
Lospiste
Lospiste
 

Om te vermijden dat de chemicaliën tijdens het transport bevriezen, werden de leidingen geïsoleerd. De pompkast kreeg een tracing, automatisch aangestuurd door een temperatuursonde. Zowel de isolatie als de tracing werd uitgevoerd door onze business unit Isoschol.

Interesse in een soortgelijke oplossing?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »