Een vraag stellen

Installatie bestaande uit dubbelwandige opslagtanks, pompkast en leidingwerk voor distributienetwerk van gedemineraliseerd water

Wie is Induss en waarvoor contacteerden ze ons?

Induss ontzorgt de industrie op vlak van hun waterhuishouding en dit op een gerichte, duurzame en economischverantwoorde wijze. Induss heeft in België op vandaag 6 waterfabrieken in operatie, waarvan één ook rechtstreeks stoom aanlevert. Hergebruik en de behandeling van industrieel afvalwater staan hoog op de agenda. Via Induss I in het hart van de Antwerpse chemie, levert het via een ondergronds leidingennet gedemineraliseerd* water aan verschillende chemische en petrochemische bedrijven langs de Scheldelaan.

Na de eerste 2 productielijnen in Antwerpen werd er besloten om hun capaciteit uit te breiden met een 3de lijn.

CGK werd gecontacteerd voor het plaatsen van leidingwerk, tanks en isolatie.

*Gedemineraliseerd water wordt gebruikt in bepaalde toepassingen waar men héél zuiver water voor nodig hebben (bv. stoom opwekken)

Opslagtanks
 

Wat boden wij aan?

Om deze productielijn te bouwen was er nood aan heel wat leidingwerk. Hiertoe werd heel wat RVS-leidingwerk geplaatst in verschillende afmetingen (tot diameter DN400). In de leidingen werden de nodige debietmeters en kleppen geplaatst. Op verschillende plaatsen was er nood aan een ondersteuning voor de diverse leidingen waardoor intern pipe racks werden gebouwd. Om een vlotte plaatsing te verzekeren werd alles vooraf volledig in 3D uitgewerkt.

Doordat een groot aantal leidingen buiten werden geplaatst, werden deze voorzien van isolatie en tracing. De isolatie werd voorzien door onze business unit Isoschol. Doordat alles in eigen huis gebeurde, was het mogelijk om bij plaatsing van de leidingen, meteen rekening te houden met de vereisten voor de isolatie. 

Bij de productie van gedemineraliseerd water is er nood aan zoutzuur (HCl) en natriumhydroxide (NaOH) voor de regeneratie van de filters. Hiervoor werden 2 opslagtanks (50m³ en 100m³) geplaatst conform VLAREM II. De HCl-tank werd uitgerust met een continue werkende gaswasser.

Induss heeft onze engineering de vrijheid gegeven om de pomptechniek zoals die uitgevoerd was op de eerste lijnen, te herbekijken en een aangepaste oplossing te bieden voor de 3de lijn. Alle componenten zoals pomp, debietmeter en (automatische) kleppen werden in een kunststof pompkast geplaatst zodat er veilig kan gewerkt worden. In het proces is er ook een ontgassingstoren die door CGK gebouwd werd.

 
Lospiste

Totaalproject volledig in eigen huis

Dit gehele project werd gerealiseerd door CGK Group:

  • CGK stond in voor de engineering van de tanks, kleppen, pompen en sturing 
  • De opslagtanks werden op maat gemaakt en op locatie geplaatst en aangesloten
  • Isolatie van leidingen werd uitgevoerd door onze afdeling Isoschol
  • Leidingwerk en constructie werd geplaatst door de afdeling Piping Solutions
Op deze manier kon binnen een kort tijdsbestek een indrukwekkende installatie gebouwd worden.

 

Interesse in een soortgelijke oplossing?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »