Een vraag stellen

Opslag van gasflessen conform VLAREM

Waarom contacteerde VPK Paper ons?

VPK Paper verwerkt en recycleert jaarlijks 500.000 ton oud papier en karton.

Bij VPK stonden alle gasflessen verspreid over de gehele site. In verschillende lokalen en plaatsen werden er gasflessen gestockeerd. Om alles ordelijker en veiliger te laten verlopen, contacteerde VPK ons.

 

Wat boden wij aan?

Allereerst hebben we een inventaris gemaakt van alle mogelijke gasflessen op de site. Daarna konden we deze gaan opsplitsen in groepen (zoals beschreven in VLAREM 2 5.17.3.1.1 §4). Op deze groepen werden de afstandsregels, gedefinieerd in VLAREM II,  toegepast. (5.17.1, bijlage B). Hierbij werd ook rekening gehouden met de lege flessen die in een afzonderlijke rij moeten gestockeerd worden.

Als oplossing stelden wij volgende voor: 6 kant- en klare gasflessenboxen, uitgerust met scheidingswand en roosterbodem. Dankzij de roosterbodem zal eventuele regen niet in de box blijven staan. Het dak zorgt ervoor dat het zonlicht niet zal schijnen op de gasflessen. Om de flessen mooi op hun plaats te houden hebben wij flessenhouders met kettingen geïnstalleerd.

De opstelling in kant en klare boxen is nu conform de wetgeving. Alle gasflessen zijn gegroepeerd wat de veiligheid optimaliseert en de risico's tot een minimum beperkt.

 

Testimonial: Michiel Laerenbergh, Engineering & Quality Manager

"We zochten naar een kwaliteitsvolle opslagmogelijkheid om de gasflessen op ons terrein overzichtelijk te bewaren. De opslagboxen van CGK zijn de ideale oplossing. Ze zijn enerzijds stevig en robuust, maar anderzijds kunnen ze ook makkelijk verplaatst worden met behulp van een vorkheftruck. Perfect afgestemd op onze behoefte!"

 

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »