Een vraag stellen

Montage van nooddouches in labo

Waarom contacteerde de klant ons?

Het laboratorium specialiseert zich in allerlei kwaliteitstesten voor de farmaceutica. Hierdoor wordt er vaak gewerkt met gevaarlijke stoffen.

Na een risico analyse bleek dat de huidige preventiemaatregelen niet voldoende waren. Bij het manipuleren van gevaarlijke stoffen werden, ook al werd er gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, niet alle risico's gedekt.

 

Wat boden wij aan?

Daar de risico's zich niet alleen beperkten tot de ogen is er beslist om ook lichaamsdouches te voorzien.

Het nadeel van een lichaamsdouche in een binnenruimte is dat het water verspreid wordt doorheen het labo. Dit niet alleen bij gebruik maar ook bij de wekelijkse testen. Daarnaast wordt er hierdoor extra risico op uitglijden gecreëerd.

Om dit probleem te voorkomen hebben wij het volgende voorgesteld: een cabine met beperkte hoogte en 3 zijwanden die naadloos aansluiten op een opvangbak met rooster. Op deze manier worden er waterplassen vermeden en vermijdt je het risico op slippertjes.

De labo werkposten werden uitgerust met knijpdouches waarbij de dubbele koppen openblijven na activatie. Zowel de oog- als lichaamsdouches zijn voorzien van boilers. Hierdoor stroomt er aangenaam warm water door de douches bij activering. De reden? 15 minuten onder een waterstraal van 10-15°C staan lukt niemand.

 

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »