Een vraag stellen

Op maat gemaakte doseertanks bij Clarebout bestaande uit astro tanks met vulflens, aanzuigleidingen, niveauvlotters,...

Wie is Clarebout en waarom contacteerden ze ons?

Clarebout Potatoes is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in voorgebakken diepgevroren aardappelproducten. Ze hadden nood aan een aantal doseertanks om zo een deel van hun productieproces te optimaliseren.

 
Astro tank met toebehoren
 

Wat boden wij aan?

Leidingwerk met toebehoren

Ipv van een op maat gelaste PE-tank aan te bieden kozen we voor de standaard rotatie gegoten tanks van Astro. Gezien het kleine volume (310L) is deze rotatie gegoten tank een ideale keuze want naast een voordelige prijs beschikken deze Astro tanks ook over een hele hoge resistentie voor de gebruikte producten (NaOH, javel, citroenzuur en zwavelzuur) en ze beschikken daarenboven over een Vlarem prototypekeur.


CGK plaatste kunststof leidingen vanuit de bulk opslagtanks die zich buiten de bedrijfsgebouwen bevinden naar de doseertanks die binnen opgesteld zijn. Op de doseertanks werd telkens een pomp geplaatst die de verschillende chemicaliën doseert naar de verbruikers.

4 astro tanks verbonden met leidingen

De Astro doseertank is vervaardigd uit MDPE waardoor wij via kunststoflassen verschillende aansluitingen kunnen voorzien voor aanzuigleidingen, vulflensen,... Voor de doseertanks hebben wij naast een vulflens, ook één of meerdere dompelbuizen geplaatst voor het aanzuigen van de verschillende producten. Om de pompen aan te sturen, werd op het niveauvlottersysteem een contact geplaatst, zo zal er bij het leeglopen van een doseertank meteen een transferpomp aangestuurd worden die de doseertank terug vult - een overvulbeveiliging beveiligt het overvullen.
De enkelwandige doseertanks werden voor de veiligheid in een lekbak geplaatst rekening houdend met de onderlinge reacties tussen de chemicaliën.

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »