Een vraag stellen

Het conform brengen van een opslagtank met tankwissel. Plaatsing van een nieuwe vulleiding en vulkast.

Wie is Balta en waarvoor contacteerden ze ons?

Balta Group is de grootste producent van textiel vloerbekleding in Europa. Hun productie omvat o.a. geweven karpetten, kamerbreed tapijt, tapijttegels.

In 2007 leverden wij Balta een opslagtank. Deze wordt echter gebruikt voor een nieuw product. Daarenboven komt de tank ook op een andere locatie te staan.

Wij werden gecontacteerd voor volgende opdrachten:

Opslagtank
 

Wat boden wij aan?

Eerst controleren wij de tank om te weten wat er moet veranderen in functie van het nieuwe op te slaan product. Aangezien een VLAREM-tank steeds voor één bepaald product wordt berekend, brengt het veranderen van product een ‘tankwissel' met zich mee. Hiervoor wordt de tank opnieuw berekend, conform de normen en de VLAREM-bepalingen. De finale goedkeuring gebeurt door een erkend organisme. Ondertussen wordt ook de indienstnamekeuring uitgevoerd.

Doordat de tank op een nieuwe positie geplaatst werd, was er nood aan een nieuwe vulleiding. Het vulpunt zelf werd in een vulkast geplaatst. Door de beperkte montagemogelijkheden werd een vrijstaand model voor grondmontage gekozen. Deze kast is voorzien van een lektank van 150l om calamiteiten op te vangen. De kast is ook voorzien van een PBM-luik, waar men de belangrijkste PBM's kunnen bewaren. Tijdens het vulproces kan men de kastdeur sluiten. Op deze manier worden operatoren beschermd mocht er iets mislopen met de koppeling tijdens het vulproces. Ter hoogte van het vulpunt plaatsten we ook een identificatieplaat conform de VLAREM-wetgeving.

 
Pompkast

Interesse in een soortgelijke oplossing?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »