Een vraag stellen

Ingebouwde pompinstallatie om reinigingsproducten rechtstreeks te verpompen vanuit drum richting verbruikers

Wie is de klant en waarvoor contacteerden ze ons?

Onze klant wenst anoniem te blijven wegens interne bedrijfspolicy. 

Binnen hun productie maken ze gebruik van chemicaliën om hun installatie te reinigen (CIP-Proces). De klant wilde de installatie optimaliseren d.m.v. een nieuwe pompinstallatie met als doel deze reinigingsproducten rechtstreeks vanuit de drum te verpompen richting verbruikers. Hierbij moest er rekening gehouden worden met een beperkte plaats in de productieruimte. CGK werd gecontacteerd voor dit project.

Container met ingebouwde pompinstallatie
 

Wat boden wij aan?

CGK ging eerst in gesprek met de klant om de noden goed te begrijpen. Het geheel werd vooraf volledig in 3D ontworpen. Aansluitend werden er 2D tekeningen opgesteld.

CGK bood een geïsoleerde opslagcontainer aan met geïntegreerde opvangbak. De container werd voorzien van oprijplaat zodat de drums makkelijk in de container geplaatst kunnen worden. Een radiator en geforceerde verluchting (d.m.v. een ventilator) werd geïnstalleerd. Op die manier wordt de container op temperatuur gehouden en wordt de vervuilde, chemische beladen lucht, verwijderd uit de container.

Binnen in de container werd een pompkast uit kunststof geplaatst. Het voorpaneel van de pompkast is vervaardigt uit slagvast polycarbonaat. Een leeglaatkraan werd eveneens voorzien. Op die manier staan de 3 pompen in een veilige omgeving opgesteld. De pompen zuigen de chemicaliën aan uit een drum. Het was een vereiste van de klant dat het systeem volautomatisch switcht tussen 2 drums. Hiertoe beschikt de pompkast over elektrische kleppen zodat uit de correcte drum kan worden aangezogen. De volledige piping werd in PVC-U uitgevoerd. Er werden ook flowmeters geplaatst zodat er een extra controle op het systeem aanwezig is.

 
Pompkast
Automatisering Siemens PLC
 

De volledige sturing werd door CGK in de container geplaatst. De automatisering gebeurt met een Siemens PLC die een aantal controlesignalen ter beschikking stelt van de klant. Er is eveneens een touch screen voorzien voor een visualisatie van het proces. Het zorgt er ook voor dat aanpassingen aan het programma makkelijk kunnen gebeuren. Vanuit de klant wordt een pulssignaal voorzien om de pompen te starten. Het systeem werd volledig getest in de productieruimte van CGK. Aansluitend werd ze direct door een vrachtwagen met kraan ter plaatse gebracht.

Interesse in een soortgelijke oplossing?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »