Een vraag stellen

Realisaties

Oog- en lichaamsdouches bij laboratorium te Brussel

Het laboratorium specialiseert zich in allerlei kwaliteitstesten voor de farmaceutica. Hierdoor wordt er vaak gewerkt met gevaarlijke stoffen.

Na een risico analyse bleek dat de huidige preventiemaatregelen niet voldoende waren. Bij het manipuleren van gevaarlijke stoffen werden, ook al werd er gebruik gemaakt van persoonlijke beschermingsmiddelen, niet alle...

Lees meer »

Kant en klare gasflessenboxen bij VPK

VPK Paper verwerkt en recycleert jaarlijks 500.000 ton oud papier en karton.

Bij VPK stonden alle gasflessen verspreid over de gehele site. In verschillende lokalen en plaatsen werden er gasflessen gestockeerd. Om alles ordelijker en veiliger te laten verlopen, contacteerde VPK ons.

Lees meer »

CGK installeert 44 vloeistofbarrières bij een Franse autofabrikant

In een project, begeleid door de afdeling 'industriële gebouwen' van de firma ATEIM uit Fort Mardyck, heeft CGK 44 vloeistofbarrières geïnstalleerd bij een wereldbekende franse autofabrikant*.

* De klant wenst anoniem te blijven.

Lees meer »

Plaatsen nieuwe vulleiding en vulkast. Het conform brengen van een opslagtank met gepaste tankwissel.

Balta Group is de grootste producent van textiel vloerbekleding in Europa. Hun productie omvat o.a. geweven karpetten, kamerbreed tapijt, tapijttegels.

In 2007 leverden wij Balta een opslagtank. Deze wordt echter gebruikt voor een nieuw product. Daarenboven komt de tank ook op een andere locatie te staan....

Lees meer »

Pompinstallatie, ingebouwd in container, om reinigingsproducten te verpompen vanuit drum richting verbruikers

Onze klant wenst anoniem te blijven wegens interne bedrijfspolicy. 

Binnen hun productie maken ze gebruik van chemicaliën om hun installatie te reinigen (CIP-Proces). De klant wilde de installatie optimaliseren d.m.v. een nieuwe pompinstallatie met als doel deze reinigingsproducten rechtstreeks vanuit de drum te verpompen richting verbruikers. Hierbij moest...

Lees meer »

Doseertechniek bij Capelle Pigments - automatiseren van toevoer azijnzuur

Cappelle Pigments is producent van hoogwaardige pigmenten die gebruikt worden voor o.a. inkten, kunststof en verf. Ze contacteerden ons om hun productieproces verder te optimaliseren d.m.v. een automatische batchdosering van azijnzuur.

Lees meer »

Bouwen van 19 meter hoge extrusie toren in PPS twin-wall platen met GVK structuren en roosters

De klant, gelegen in Limburg, is een grote speler in de productie van diverse verpakkingen voor de voedingsindustrie. Door een toenemende vraag voor de verpakkingen was een uitbreiding met een nieuwe productielijn noodzakelijk.

Samen met hen bekeken we de toepassing, evalueerden we de voorwaarden en stelden we een volledig nieuw...

Lees meer »

Installatie om gedemineraliseerd water, via leidingwerk, te verdelen naar klanten bij Induss

Induss ontzorgt de industrie op vlak van hun waterhuishouding en dit op een gerichte, duurzame en economischverantwoorde wijze. Induss heeft in België op vandaag 6 waterfabrieken in operatie, waarvan één ook rechtstreeks stoom aanlevert. Hergebruik en de behandeling van industrieel afvalwater staan hoog op de agenda. Via Induss...

Lees meer »

Dubbelwandige opslagtanks, pompkast en leidingwerk om NaOH en H2O2 te doseren bij Schrurs

Schrurs heeft twee hoofdactiviteiten:

  • Vlokververij: Natuurlijke en synthetische vezels verven of bleken
  • Textielveredeling: Vezels brand- en motwerend maken

Om veiliger en efficiënter te werken met chemicaliën, waterstofperoxide (H202) en natriumhydroxide (loog - NaOH), werden dubbelwandige opslagtanks geplaatst met bijhorend pomp en -leidingwerk.

Tot op...

Lees meer »

NaOH installatie bestaande uit 2 dubbelwandige tanks, mengkast, isolatie, leidingwerk,...

Onze klant* is gelegen in Henegouwen en actief in de voedingssector. 
Voor de reiniging van hun procesinstallaties(CIP) maken ze gebruik van NaOH. Na een kostenbaten analyse kozen zij om hun NaOH op hun site te verdunnen van 50% naar 29%.

*Gezien chemie en voeding voor...

Lees meer »

Skid bestaande uit 6 moeder-dochtertanks voor Citrique Belge

Citrique Belge is één van de grootste producenten van citroenzuur met ongeveer 10% van de wereldproductie. Om hun chemicaliënbeheer te verbeteren kozen zij voor onze moeder-dochtertank.

Lees meer »

HCl PE-tank met gaswasser en vulkast voor AB InBev

Het geheel werd uitgerust met een vul- en pompkast.
De vulkast is voorzien van automatisch kleppen. Bij het vullen van de tank wordt meteen ook de waterklep van de gaswasser geopend zodat de gaswassing meteen kan plaatsvinden met één handeling.

Verder installeerden we een VLAREM gekeurde overvulbeveiliging...

Lees meer »

Betreedbare brandwerende container te Merelbeke

De technische dienst van gemeente Merelbeke staat in voor allerlei onderhoudswerken in de gemeente. Hiervoor gebruiken zij dikwijls brandbare vloeistoffen (benzine voor grasmaaiers, Aspen alkylaatbenzine, verf, oliën,...). Dit alles werd zonder bescherming opgeslagen in hun magazijnen, om dit risico op te vangen hadden zij nood aan een brandwerende container.

Lees meer »

Op maat gemaakte doseertanks bij Clarebout

Clarebout Potatoes is een Belgisch bedrijf gespecialiseerd in voorgebakken diepgevroren aardappelproducten. Ze hadden nood aan een aantal doseertanks om zo een deel van hun productieproces te optimaliseren.

Lees meer »

Vloeistofbarrières bij SNL Sint-Niklaas

SNL is een distributiecentrum, gelegen te Sint-Niklaas, dat instaat voor de toelevering van de supermarktketen Lidl. De klant beschikt over heel wat producten die milieugevaarlijke vloeistoffen bevatten. Om dit probleem aan te pakken contacteerden zij CGK.

Lees meer »

Solvay: prototypebouw van nieuwe waterzuiveringsysteem

CGK heeft samen met het projectteam van Solvay een RVS structuur (chassis) voorzien met lekbak en polyester rooster.
Op deze opvangbak zijn 5 kunststoftanks voorzien waarvan twee met schuine bodem en één met conische bodem. Verder werden ook een 3-tal roerwerken geplaatst.

Lees meer »

Aanpassing en vernieuwing waterzuivering bij Solae Ieper

Solae te Ieper is een dochteronderneming van DuPont, zij produceren soja-eiwitisolaten voor de voedingsindustrie en is marktleider in de sector.


De klant heeft voor zijn productie nood aan een vrij grote waterzuiveringsinstallatie. Binnen dit proces worden zowel FeCl3 (ijzertrichloride) als PAC (polyaluminiumchloride) gebruikt. Deze flocculanten binden de...

Lees meer »

Geïsoleerde HDPE tank voor aardbevingsgebied - Siemens

Siemens Watertechnology is een businessunit van Siemens die onder meer activiteiten ontplooit in Duitsland, de Verenigde Staten, Turkije en ons land.

Voor een project in Turkije (klant Procter & Gamble) hadden ze een buffer tank in HDPE nodig voor warm gedemineraliseerd water.

De moeilijkheid hier is...

Lees meer »

Bulkopslagtanks en leidingwerk bij Deknudt Mirror Works

Voor hun waterzuivering en productieprocessen gebruikte men een viertal IBC's met NaOH en HCl die nodig waren op 2 locaties. De IBC's huurde men aan de leverancier van chemicalïën en de situatie vroeg veel handling en intern transport, m.a.w. tijdverlies en risico's.

Lees meer »

Vloeistofbarrières als opslagsysteem bij Schenker

Schenker Willebroek legt zich toe op de distributie van consumentengoederen.
Omdat er binnen deze opslag volgens de Vlarem-norm een voldoende hoeveelheid milieukritische, brandbare, corrosieve en milieugevaarlijke stoffen kunnen aanwezig zijn, moest Schenker voor haar vestiging in Willebroek investeren in een ‘vaste inkuiping' van de betrokken zone.
De courante...

Lees meer »

Doseerinstallatie bij Aquafin

Aquafin, opgericht door het Vlaamse Gewest voor het beheer van de rioolwaterzuiveringinfrastructuur, vangt het huishoudelijke afvalwater van de gemeentelijke riolen op in verzamelriolen en voert het naar zuiveringsinstallaties, waar het wordt behandeld volgens de Europese en Vlaamse normen.

De doseerinstallatie voor de ontwatering in de slibverwerking...

Lees meer »

Vernieuwen leiding voor gaswassing bij Laviedor

Laviedor N.V. verwerkt op industriële schaal legkippenmest, vleeskippenmest, varkensmest en secundaire grondstoffen tot hoogwaardige organische grondverbeteraars.

Jaarlijks wordt er tot 180.000 ton geproduceerd.

Probleem:
De bestaande leiding tussen hun bioveld en de gaswasser vertoonde op verschillende plaatsen lekken. Door de fabricage ervan liet de bestaande leiding toe...

Lees meer »