Een vraag stellen

Vloeistofbarrières bestaande uit permanente L-barrière vloeistofdicht, lekdetectiesondes, rioolafvoerbuis

Wat is SNL en waarom contacteerden ze ons?

SNL is een distributiecentrum, gelegen te Sint-Niklaas, dat instaat voor de toelevering van de supermarktketen Lidl. De klant beschikt over heel wat producten die milieugevaarlijke vloeistoffen bevatten. Om dit probleem aan te pakken contacteerden zij CGK.

 
L-barrière 200 mm hoog
Automatische vloeistofbarrières

Wat boden wij aan?

Om dit probleem aan te pakken was een permanente inkuiping noodzakelijk. Dergelijke inkuiping kan je op verschillende manieren oplossen. In dit geval werd er gekozen voor vloeistofbarrières om zo intern verkeer van reachtrucks niet te hinderen. Op de lange zijde tussen de rekken werd een permanente stalen L-barrière van 200 mm hoog geïnstalleerd, deze is geheel vloeistofdicht. Tussen de rijen werden twee automatische barrières geïnstalleerd.

 

Sturingskast voor de rioolafsluiter

De barrières staan rechtstreeks in verbinding met de brandmeldcentrale en beschikken ook over 2 lekdetectiesondes. Deze sondes zorgen ervoor dat de barrières automatisch sluiten in geval van lekkage, zodat het bluswater en de vloeistoflekken worden opgevangen.

Om een voldoende grote buffer te voorzien voor het bluswater werd geopteerd om een deeltje van het rioleringsnet te gebruiken. Op het einde van de rioolafvoerbuis, die in verbinding staat met de ingekuipte zone, werd een automatische rioolafdichter geïnstalleerd die zowel automatisch als manueel werkt. De rioolafdichter is gesynchroniseerd met de barrières, zo sluit deze wanneer ook de barrières sluiten. 

Ervaart u een soortgelijk probleem?

Laat hier uw gegevens na en wij contacteren u
Firmanaam: (*)
Voornaam + Naam: (*)
Tel. / gsm: (*)
E-mail: (*)
Bericht:

 

Naar overzicht »