CGK Academy: leer van onze kennis en ervaring

Come and see days
Come and see days

Wanneer je als bedrijf werkt met chemische en/of gevaarlijke stoffen, is het belangrijk dat je medewerkers up-to-date blijven over preventie en veiligheidsoplossingen. CGK organiseert daarom verschillende opleidingen en seminaries, vaak gecombineerd met een rondleiding in ons bedrijf.

Aanbod opleidingen/seminaries

Opleiding: 'Gevaarlijke stoffen correct en veilig opslaan in 7 stappen'

Gevaarlijke stoffen vind je terug in ieder bedrijf. Maar herken je deze? Mag je alles samen opslaan of zijn er regels die je moet respecteren?

In deze 1 uur durende sessie leer je in 7 praktische stappen jouw producten inventariseren, opdelen en opslaan. Rekening houdend met de huidige milieuwetgeving en de veiligheid van jouw personeel.

Doelgroep: Preventieadviseur, milieucoördinator in KMO

Opleiding: 'Brandwerende oplossingen voor opslag van (zeer) licht ontvlambare stoffen'

Opleiding Stijn
Opleiding Stijn

Licht ontvlambare stoffen zijn producten waarmee zowel je werknemers, het milieu als je gebouwen in aanraking komen. Het correct omgaan met die stoffen wordt dus in verschillende wetgevingen ondergebracht. Ook de brandweer heeft hier inspraak. En wat verwacht de brandverzekering precies?

In deze sessie rond brandwerende oplossingen vatten we alles samen en bekijken we, op een praktische en duidelijke manier, welke keuzes er bestaan om die specifieke stoffen correct en veilig op te slaan.

Doelgroep: Preventieadviseur, milieucoördinator

Opleiding: 'Hoe maak ik de omgeving van mijn opslagtank veilig én efficiënt?'

Dit seminarie geeft je een inzicht over de tankinstallatie en de procedures om deze te vullen zodat deze veilig en efficiënt kan gebruikt worden.

  • Wat komt er kijken bij de plaatsing van een opslagtank?
  • Hoe zorg je ervoor dat de tank veilig gevuld wordt?
  • Hoe worden de chemicaliën in het proces gedoseerd?
  • Wat doen we met schadelijke dampen?
  • ...

Doelgroep: Preventieadviseur, milieucoördinator en productieverantwoordelijke

Opleiding: 'Controle en ingebruikname van je opslagtank'

Opslagtanks moeten volgens VLAREM periodiek een test ondergaan zodat je deze tank verder kunt gebruiken.

  • Wat houdt dergelijke VLAREM-keuring in?
  • Wat zijn de gevolgen indien deze niet in orde is?
  • ...

Hier leer je hoe een keuringsorganisme een keuring uitvoert. Aan de hand van een checklist ben je in staat zelf een vooranalyse uit te voeren zodat de uiteindelijke keuring vlot verloopt.

Doelgroep: Preventieadviseur, productie/facility verantwoordelijke, ...

Opslag van gassen en aerosolen

Voor de opslag van gasflessen dient rekening gehouden worden met de correcte afstandsregels in functie van de groep. Ook aerosolen hebben afstandsregels, maar deze wijken af. Daarnaast dient ook rekening gehouden worden met de opslagplaats. In deze opleiding hebben we het over de wetgeving met enkele praktische voorbeelden waar je direct mee aan de slag kan op de werkvloer. Ook enkele tips en tricks worden meegegeven.

Doelgroep: Preventieadviseur, productie/faclity verantwoordelijke,...

CGK academy
CGK academy

Veilige opslag van Lithium batterijen (Risico’s, wetgeving,…)"

Batterijen zijn ondertussen ook in het bedrijfsleven ingeburgerd: mobiele devices, voertuigen, machines, (bedrijfs)fietsen en allerhande gereedschappen. De voorbije maanden ontstonden er al verschillende branden door het onveilig opslaan of laden van deze batterijen. Gezien er nog geen wettelijk kader is, is een goede risicoanalyse heel belangrijk. In deze sessie geven we enkele voorbeelden hoe ze hier mee omgaan in het buitenland; we geven U inzicht over de risico’s van het opslaan en laden van batterijen alsook oplossingen die momenteel beschikbar zijn.

Doelgroep: Preventieadviseur, productie/faclity verantwoordelijke,...

Risico's en beheersing van bluswater

See Days 2022 84
See Days 2022 84

Brand vormt een reëel risico met mogelijk grote gevolgen voor de mens, de omgeving en het milieu. Ook vormt dit een risico voor de aandeelhouders van een bedrijf, aangezien de continuïteit van het bedrijf hiermee in gevaar komt. Daarom is het belangrijk om te investeren in maatregelen die brand voorkomen.

Als er dan toch brand uitbreekt, dan moet deze worden bestreden. Een essentieel onderdeel daarvan is de beheersing van het bluswater. Maar hoe zorg je ervoor dat je bedrijf in geval van brand het bluswater kan opvangen zodat dit geen gevolgschade geeft aan het milieu of andere bedrijfslocaties? Wat zegt de wetgeving en welke middelen en systemen bestaan er tot op vandaag? In deze sessie geeft CGK een antwoord op al deze vragen.

Doelgroep: preventieadviseur, milieucoördinator ...

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.