Engineering

CGK houdt ervan om actief mee te denken!

Om je te begeleiden tijdens de interne studiefase beschikken wij over een sterk team van ingenieurs, tekenaars en projectleiders. Geen natte vingerwerk, maar onderbouwde analyses die ervoor zorgen dat je een realistische kijk krijgt op de impact, de duur en het budget van het project.

In deze engineeringsfase kan je erop rekenen dat je altijd één persoonlijk aanspreekpunt hebt.

Sterk ingenieursteam

Om je te begeleiden tijdens de interne studiefase beschikken wij 'in house' over een sterk team van ingenieurs, tekenaars en projectleiders. Geen natte vingerwerk, maar onderbouwde analyses die ervoor zorgen dat je een realistische kijk krijgt op de impact, de duur en het budget van het project.

In deze voorontwerpfase kan je erop rekenen dat je altijd één persoonlijk aanspreekpunt hebt.

Voorontwerp

Leg ons jouw probleem voor en wij dokteren uit wat de beste oplossing is.

Met dit voorontwerp beschik je over een stevige en waardevolle basis om het project te beginnen uitwerken. Dat kan met CGK of een andere partner naar keuze.

Wat kan het CGK engineering team voor jou doen?

3D scan

Met een 3D scan maken wij een virtueel beeld van de omgeving (bv. jouw productiehal) om zo perfect te kunnen inschatten waar en hoe een bepaald product geïnstalleerd moet worden. Wat is de ideale plek om een opslagtank te installeren? Waar plaatsen we die opslagcontainer het best? Waar lopen de huidige leidingen? Op wat moeten we letten bij het installeren van nieuw leidingwerk? Welke materialen en technieken zijn het meest geschikt voor de toepassing?

FEM analyse

Aan de hand van een FEM analyse zorgen we er onder andere voor dat het project duurzaam is en dus voor lange tijd zal renderen. Door simulaties uit te voeren, kunnen we op voorhand inschatten hoe sterk jouw opslagtank moet zijn, hoe lang het leidingwerk zal meegaan, ... Zodat je later nooit in de problemen komt.

Procesanalyse (P&ID)

Tijdens dit onderzoek denken we samen na over jouw processen. Wij doorgronden het productieproces voor het doseren of mengen van chemicaliën en onderzoeken welke pompen het meest geschikt zijn en hoe het proces best ontworpen wordt.

Budgetberekening

Door dergelijke voorbereidende analyses zijn wij in staat een realistische budgetraming van het project te maken en de nodige informatie voor lastenboeken of meetstaten aan te leveren.

Leg ons jouw probleem voor ...

... en wij dokteren uit wat de beste oplossing is.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.