Engineering

CGK houdt ervan om actief mee te denken!

Om je te begeleiden tijdens de interne studiefase beschikken wij over een sterk team van ingenieurs, tekenaars en projectleiders. Geen natte vingerwerk, maar onderbouwde analyses die ervoor zorgen dat je een realistische kijk krijgt op de impact, de duur en het budget van het project.

In deze engineeringsfase kan je erop rekenen dat je altijd één persoonlijk aanspreekpunt hebt.

Wat kan het CGK engineering team voor jou doen?

3D scan

Met een 3D scan maken wij een virtueel beeld van de omgeving (bv. jouw productiehal) of een bepaalde zone in je bedrijf. Deze scan zorgt ervoor dat wij perfect kunnen inschatten waar en hoe een bepaald product geïnstalleerd moet worden. Bovendien kunnen we op basis van dit bestand van op afstand metingen uitvoeren, waardoor we dus niet telkens opnieuw naar het bedrijf hoeven te komen.

Wat is de ideale plek om een opslagtank te installeren? Waar plaatsen we die opslagcontainer het best? Waar lopen de huidige leidingen? Op wat moeten we letten bij het installeren van nieuw leidingwerk? Welke materialen en technieken zijn het meest geschikt voor de toepassing?

FEM analyse

Aan de hand van een FEM analyse zorgen we er onder andere voor dat het project duurzaam is en dus voor lange tijd zal renderen. Door simulaties uit te voeren, kunnen we op voorhand inschatten hoe sterk jouw opslagtank moet zijn, hoe lang het leidingwerk zal meegaan, ... Zodat je later nooit in de problemen komt.

Budgetberekening

Door dergelijke voorbereidende analyses zijn wij in staat een realistische budgetraming van het project te maken en de nodige informatie voor lastenboeken of meetstaten aan te leveren.

Wetgeving & keuringen

Elke dag begeleiden wij bedrijven bij het behandelen, het transport en de opslag van chemicaliën. CGK beseft maar al te goed dat de wetgeving rond (opslag van) gevaarlijke stoffen ingewikkeld is. Het is een noodzakelijk kwaad. Maar wel een van levensbelang voor je bedrijf en medewerkers. Ons engineering team kent de wetgeving als zijn broekzak waardoor wij met elk aspect rekening kunnen houden in de voorbereiding van je project.

---

Gratis vrijblijvende audit

Krijg een externe blik op je interne processen, gebaseerd op jarenlange praktijkervaring. Ons advies is volledig op maat en volgens de laatste richtlijnen van VLAREM II en PGS15.

Vertel me meer

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.