GVK of Glasvezel Versterkte Kunststof is een composiet dat wordt verkregen door het samenbrengen van glasvezels en polyesterhars.

GVK kooiladder en bordes op tank

Voordelen van Glasvezel Versterkte Kunststof (GVK)

• Hoge chemische resistentie
  • Hoge resistentie tegen weersinvloeden
  • Goede verhouding gewicht/mechanische sterkte
  • Warmtebestendig
  • Licht gewicht
  • Hoge diëlektrische eigenschappen

Eveneens belangrijk is dat onze roosters en structuren geen onderhoud nodig hebben en de daarmee gerelateerde kosten dus nihil zijn. Daarnaast hebben onze roosters en structuren eveneens ideale elektrische eigenschappen.

Ze zijn isolerend en niet magnetisch en zijn daarom ook toepasbaar in omgevingen waar naar statische elektriciteit en veiligheid strenge voorwaarden heersen. (bvb luchtvaart, elektriciteitscentrales)

Waarvoor kan je GVK-structuren gebruiken?

De structuren omvatten GVK-roosters en -profielen, beide vervaardigd om aan specifieke normen te voldoen. We ontwerpen de diverse GVK-structuren (in een kleur naar keuze) voor opslagtanks of voor een hele fabrieksomgeving: ladders, roosters, trappen, loopvlakken, leuningen, bordessen, buizen…

Ook in de voedingsnijverheid zijn onze roosters en structuren toepasbaar. Onze ladders hebben bovendien de nodige Europese certificaten zodat ze kunnen gebruikt worden in drinkwatertanks.

GVK Loopgang in GVK roosters
GVK Bordes en structuur volledig in GVK profielen
GVK Bordes op tank
GVK roosters en klemmen
GVK Trap naar bordes
GVK Bordes en ladder uit
GVK roosters met in Hoogte regelbare steunvoeten

Bordessen en leuningen in GVK

Onze bordessen met verticale en horizontale bevestiging zijn ontworpen om de hoogste veiligheidsnormen te garanderen. Wij kunnen ook afgeronde bordessen aanleveren - ideaal voor gebruik rond tanks. Standaard worden de leuningen in signaalgeel geleverd, andere kleuren zijn mogelijk op aanvraag.

Loopbrug/gangway in GVK

De hoofdconstructie bestaat uit C- en I-profielen die aan elkaar bevestigd worden met RVS bevestigingsmaterialen en GVK platen. Op deze constructie worden leuningen aan beide zijden voorzien, samen met GVK looproosters.

Trappen in GVK

De GVK trappen worden bij ons in het atelier volledig ontworpen en samengesteld uit GVK-profielen en -roosters en worden deels voorgemonteerd aangeleverd. Door de uitgebreide keuze van roosters is er voor iedere toepassing een oplossing (antislip-uitvoering voor buitenopstelling of vochtige omgevingen, enz...).

Kooiladders en ladders in GVK

Kooiladders worden aangeraden en verplicht om hoger gelegen plaatsen (tanks, constructies, gebouwen, ...) voor personen toegankelijk te maken.

Ook hier is GVK een waardig alternatief voor de roestvrijstalen of aluminium ladders, gezien GVK op veel meer domeinen toepasbaar is. Wij beschikken over verschillende versies om zowel kleine als grotere hoogtes te overbruggen.