Automatisering toevoer azijnzuur (Capelle Pigments)

Logo cappelle obdrc3

De klant

Cappelle Pigments produceert hoogwaardige pigmenten voor inkt, kunststof, verf…

Doel

De productie optimaliseren met een automatische batch-dosering van azijnzuur.

Probleem-oplossing

Probleem
Capelle Pigments wou een sterke automatisering, om allerlei chemicaliën in reactie op afstand te doseren.

Oplossing

  • CGK Group ontwierp de P&ID: een technische tekening met leidingen en andere procesonderdelen. Rekening houdend met de flexibele dosering, nauwkeurigheid en veiligheid. Na het selecteren van sensoren, meetinstrumenten, pompen en kleppen, mondden de tank en het leidingwerk uit in een afgewerkte installatie. Voor de visualiseringssoftware en de kastenbouw werkten we met ATS.
  • Vroeger was een manuele IBC-lediging nodig voor de toevoer van azijnzuur. CGK Group bouwde een dubbelwandige opslagtank die 40.000 liter azijnzuur 80% opslaat. Met VLAREM-conforme sensoren, een gaswasser die giftige/agressieve dampen neutraliseert en een GVK-bordes met -trap. Zodat onderhoudswerken even veilig verlopen. Verder kreeg de lospiste een correcte signalisatie.
  • Ruim 20 reactiekuipen vullen met azijnzuur vraagt een überveilig leidingnetwerk, hier dubbelwandig en uit PE/PVC. De buitenleidingen werden op hun beurt voorzien van isolatie, tracing en sensoren. Azijnzuur 80 % is een delicaat goedje: boven 40°C ontstaan er explosieve dampen, onder -7°C bevriest het. De parallelle pompopstelling zorgt dat het vlot overschakelen was bij een defect. En de software garandeert dat beide evenveel uren draaien.
  • CGK Group bouwde een doseerkast die de leidingen in de productiehal opvangen. Op die manier krijgen 2 productielijnen tegelijk azijnzuur. De doseerkast omvat 2 massadebietmeters, waardoor er tot op 1% nauwkeurige doseringen plaatsvinden in de 20 reactoren. En dat van 4 tot 800 kg.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.