Installatie voor kwaliteitscontrole (IGW)

Logo igw

De klant

IGW is een producent van toptandwielen tot 5 ton en 2 meter diameter. Voor sectoren als scheepsbouw en energie.

Doel

Een installatie met diverse baden voor testwerk & kwaliteitscontrole.

Probleem-oplossing

  • Elk tandwiel vraagt om een kwaliteitscontrole. Zodat fouten in de microstructuur van het materiaal opduiken, bijvoorbeeld door oververhittend slijpwerk. Cruciaal daarbij is dat de tandwielen niet afbreken.
  • CGK Group ontwierp een installatie met 8 procesbaden in PP en 1 bad in RVS van 2,2 x 2,2 x 1,2 meter. Ze dompelt de tandwielen onder in fasen: ontvetten, spoelen, etsen… 1 procesbad is geïsoleerd en verwarmd, terwijl meerdere baden beschikken over perslucht en water. Een bloweraansluiting garandeert een constante circulatie van de vloeistof.
  • Alle procesbaden en piping staan in een lekbak, alle afvalwaters worden langs een leeglaat in een dubbelwandige tank gepompt. Die staat buiten en slikt 30 m³. Een aanzuigleiding voert de afvalwaters desgewenst af naar een erkende verwerker. Wat dan met de afvaldampen en andere luchtjes? Een afzuiging in brandvertragende PPs doet het nodige, naast een buitenventilator met geluiddempende omkasting.
  • CGK Group optimaliseerde de bereikbaarheid, dankzij een centraal looppad en GVK-roosters. Met een hoge chemische resistentie, een laag gewicht en in concave vorm. Zodat de grip niet achterblijft. Een volledige automatisering deed de rest: overvulbeveiliging voor de afvalwatertank, gemonitorde badtemperaturen, variabele blowersnelheid, eventuele noodstop…
  • Het hele project kreeg een 3D-uitwerking, waardoor de projectopvolging en montage nog vlotter verliepen. Een volledig technisch dossier met handleiding en onderhoudsplan bevestigde het vertrouwen.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.