Distributienetwerk gedemineraliseerd water (Induss)

Induss logo obdv2i

De klant

Het Antwerpse Induss behandelt industrieel afvalwater voor hergebruik. België omvat 6 waterfabrieken, waarvan 1 rechtstreeks stoom levert.

Doel

De capaciteit op korte termijn van 2 productielijnen naar 3 verhogen.

Probleem-oplossing

  • Zo’n productielijn betekent veel leidingwerk. CGK Group plaatste RVS-leidingen in diverse maten, tot diameter DN400. Inclusief debietmeters en kleppen, maar soms ook met ondersteunende pipe racks. Een pak buitenleidingen kreeg specifieke isolatie en tracing. Een grondige 3D-uitwerking garandeerde een vlotte plaatsing.
  • CGK Group maakte en installeerde 2 dubbelwandige opslagtanks van 50 en 100 m³ volgens de VLAREM II-norm. Want de gedemineraliseerde waterproductie heeft zowel HCI als NaOH nodig ter regeneratie van de filters. Een constant actieve gaswasser in de HCI-tank maakte de klus af.
  • De engineers namen ook de pomptechniek van de bestaande productielijnen onder de loep. Gevolg? Een veiliger oplossing voor de derde lijn: pomp, debietmeter en kleppen belandden in een kunststof pompkast. CGK Group bouwde bovendien een ontgassingstoren in het proces, met een sturing op maat.

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.