Uitbreiding site met vierde productielijn voor gedemineraliseerd water (Water-Link)

Water Link

De klant

De demineralisatie-installatie van Water-Link behoort tot de grootste van Europa. Door 22 kilometer leidingwerk loopt maar liefst 2000 m³ water per uur. Bovendien beschikken ze over een eigen voorraad van 15.000 m³.

Doel

Door de nabijheid van de petrochemische nijverheid is in de Antwerpse haven een stijgende vraag naar demiwater. De uitbreiding van de site van Water-Link bestond uit de bouw van een vierde productielijn, extra neutralisatie-eenheden (voor NaOH en HCl) voor de neutralisatiebekkens (neuten), een extra regeneratieleiding en koppeling van de persleidingen naar de neuten.

Probleem-oplossing

  • De planning en gefaseerde overbouw waren zeer belangrijk, aangezien alle koppelingen op het bestaande net maximaal 4 uur konden duren.
  • Daarnaast werd de overslag van chemicaliën onder handen genomen met een losstation voor vrachtwagens. We zorgden voor het nodige leidingwerk, kleppen en pompcontainers.
    • Voorheen werden de chemicaliën namelijk gelost uit de vrachtwagen door middel van het pompsysteem van de vrachtwagen zelf. Aangezien die druk moeilijk te controleren valt, kan dit zorgen voor een overdruk in de installatie. Bij producten met hoge dampspanning (bv. HCl) kan de vrachtwagen de lucht niet gecontroleerd lossen, waardoor er een chemiedamp ontstaat.
    • Om dit probleem op te lossen bouwde CGK een pompstation, zodat het debiet perfect gecontroleerd kan worden. De chemicaliën worden aangezogen door de pompkast en de dampen worden teruggeleid naar de vrachtwagen, zodat er steeds een evenwicht blijft.

Het team dat dit project realiseerde

Timothy Heyse
Robin Gheysen
Thibaut Soete
Guy Ryssaert
Koen Vanhoutte
Koen Vanneste
Sebastien Courtens
Olivier Demeestere
Sander Meulenaere
Renaat Vandaele
Vincent Olivier
Bram Couckuyt
Bertrand Deraed
Jonathan Dessin
Rakesh Mehra
Aduard Muradov
Pieter Vanhuyse
Geoffrey Verbauwhede
Gregory Holsbeke
Neal Verlynde
Franky Staelens
André Morant
Frederik Vercaemer
Wouter Bekaert
Ronny Priem
Niels Vandekerkhove
Dylan Regelbrugge

Deze website maakt gebruik van cookies

Stel hieronder uw voorkeuren in. Meer info vindt u terug in onze privacy policy.